
Σιροπιαστό ραβανί από τα χεράκια μας, και η Κυριακή μας παίρνει την πιο γλυκιά γεύση!
Υλικά
αλεύρι που φουσκώνει 1 κούπα
μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ.γ.
ζάχαρη 1 1/3 κούπας
αυγά 8
γάλα φρέσκο χλιαρό 4 κ.σ.
βανίλια 1
αλάτι 1 πρέζα
αμύγδαλα ασπρισμένα
Για το σιρόπι
ζάχαρη 3 κούπες
νερό 2 1/2 κούπες
βούτυρο 6 κ.σ.
λεμόνι χυμό 2 κ.γ.
Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν , τη βανίλια και το αλάτι.
Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου .
Καθώς χτυπιούνται, χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα.
Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά και προσεχτικά ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά.
Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά και προσεχτικά ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά.
Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι (30 εκ.) και ψήστε το στους 175o C, για 30'-35'.
Για το σιρόπι βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και περιχύστε το ραβανί κουταλιά-κουταλιά σε όλα τα σημεία της επιφάνειας του γλυκού.
Το γλυκό πρέπει να είναι χλιαρό, όταν ρίξετε το σιρόπι.
΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.
΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.