Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γιουβέτσι μοσχάρι



*Γιουβέτσι μοσχάρι

Υλικά (για 6-8 μερίδες):

1 κιλό μοσχάρι,
2 μεγάλα κρεμμύδια, 
200 γρ ελαιόλαδο, 
2 κύβους για κοκκινιστό, 
3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα), 
κριθαράκι ή χυλοπίτες, 
250 γρ κοκκινο κρασί, 
3 ώριμες ντομάτες, 
2 κουταλιές πελτέ, 
2 κουταλιές ζάχαρη, 
φέτα, παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας). 

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο ,το κριθαράκι, το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον. 

Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να ψηθεί. 

Στην μιάμιση ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατεύουμε - επίσης σκεπάζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήνουμε για ένα επιπλέον δεκάλεπτο.