Σπιτική κρέμα βανίλιας...
Υλικά
1 λίτρο γάλα
120 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη ή μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι.
Αν βάλατε βανίλια μπαστουνάκι, το αφαιρείτε.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα και ανακατεύετε.
Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο.
Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε αν θέλετε, με κανέλα.
http://www.icookgreek.com/
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "What News?".
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!