Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γαλατόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο



Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλα η συγκεκριμένη γαλατόπιτα που γίνεται εύκολα και δεν ...
μένει κομμάτι!

Ιδιαιτερότητα της το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού!

Τι χρειαζόμαστε:
Για το μείγμα: (Φτιάχνει: 20 κομμάτια)

2 κιλά γάλα φρέσκο
1 κι 1/3 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αυγά
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
5 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη.

Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας αργά και συνεχώς για να μη σβολιάσουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου ν” αρχίσει να χοχλάζει το μείγμα, οπότε και το αποσύρουμε απ” τη φωτιά.

Ρίχνουμε στο μείγμα το βούτυρο κι ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει.

Χτυπάμε τ” αυγά στο μίξερ και τα προσθέτουμε με προσοχή και ανακατεύοντας το μείγμα για να μην »κόψουν».

Βουτυρώνουμε ένα ταψί νο 34 και κοσκινίζουμε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170′ βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά! 

Καλή επιτυχία!