Φωλιά παρμεζάνας με ρόκα και μανιτάρια φούρνου...
Υλικά
Για την φωλιά παρμεζάνας
Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα
Για τα μανιτάρια
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
Ελαιόλαδο 100 γρ
Σκόρδο κοπανισμένο 2 σκελίδες
Δενδρολίβανο 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα βαλσάμικο 2 κουταλάκια γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ρόκα 1/2 ματσάκι
Οδηγίες
Για την φωλιά παρμεζάνας
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεστάνει και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα.
Αρχικά θα λιώσει και μετά από λίγο θα πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Τότε την αφαιρούμε από το τηγάνι προσεκτικά και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ το οποίο έχουμε γυρίσει ανάποδα.
Την αφήνουμε εκεί να κρυώσει.
Για τα μανιτάρια
Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, το σκόρδο, το δενδρολίβανο (αλεσμένο στο multi), αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά που έχουν αφήσει, προσθέτουμε την ρόκα, το υπόλοιπο λάδι και την κρέμα βαλσάμικου.
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε στο καλαθάκι από παρμεζάνα.
Περί ευθύνης:
Υλικά
Για την φωλιά παρμεζάνας
Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα
Για τα μανιτάρια
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
Ελαιόλαδο 100 γρ
Σκόρδο κοπανισμένο 2 σκελίδες
Δενδρολίβανο 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα βαλσάμικο 2 κουταλάκια γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ρόκα 1/2 ματσάκι
Οδηγίες
Για την φωλιά παρμεζάνας
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεστάνει και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα.
Αρχικά θα λιώσει και μετά από λίγο θα πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Τότε την αφαιρούμε από το τηγάνι προσεκτικά και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ το οποίο έχουμε γυρίσει ανάποδα.
Την αφήνουμε εκεί να κρυώσει.
Για τα μανιτάρια
Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, το σκόρδο, το δενδρολίβανο (αλεσμένο στο multi), αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά που έχουν αφήσει, προσθέτουμε την ρόκα, το υπόλοιπο λάδι και την κρέμα βαλσάμικου.
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε στο καλαθάκι από παρμεζάνα.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ ... ΕΔΩ ...
και θα είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "What News?".
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
http://www.chefoulis.gr/