Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσχάρι με κριθαράκι στην κατσαρόλα (σαν γιουβέτσι)!



Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο ...φούρνο. 

Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. 

Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . 

Έτσι πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Δείτε το :


Υλικά :

700-800 γρ. σπάλα μοσχαρίσια σε κομμάτια
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα ΚΥΚΝΟΣ
2 κ.γλ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Λίγα μπαχάρια, κανέλα και γαρύφαλο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα



Εκτέλεση :

Τοποθετούμε το κρέας σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια. 

Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ντομάτα με το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. 

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και επιπλέον προσθέτουμε τον τοματοπελτέ , το κρασί , το λάδι , τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. 

Τέλος προσθέτουμε και νερό , όσο χωράει το άδειο , τσίγκινο κουτί της ψιλοκομμένης ντομάτας (το κρατάω για μέτρο). 

Λογικά , το κρέας έχει σκεπαστεί από τα υγρά… 

Ανάβουμε τη φωτιά στη δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει βράση και τότε σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου . 

Τότε προσθέτουμε άλλα δυο τσιγκάκια βραστό νερό , δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι. 

Ανακατεύουμε συχνά . Αν δούμε ότι κολλάει , χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. 

Βράζουμε το κριθαράκι όση ώρα μας δείχνει η συσκευασία . 

Αν το δούμε να στεγνώνει , προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα. 

Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε να "χιλώσει" 5-10 λεπτά και το σερβίρουμε…

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι…

Καλή σας όρεξη.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ ... ΕΔΩ ...
και θα είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Περί ευθύνης: 

Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "What News?". 
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε. 
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

http://tasteoflife.com.gr/