Τα πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος εκτός σχολής είναι ίσως τα σημαντικότερα.
Οι σχολές μαγειρικής φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Χωρίς Πρακτική εξάσκηση μέσα στην κουζίνα για να μάθετε το "πως"... μάλλον θα βγείτε απο το παιχνίδι, παρά να πρωταγωνιστείτε.
Έτσι για να καταλαβέτε τι δεν διδάσκεστε στις δημοφιλείς, κατά τα άλλα, γαστρονομικές αίθουσες των ακαδημιών, συμβουλευτήκαμε καθέναν απο τους πρώην εκπαιδευτές της CIA, που εγκατέλειψαν τις σχολές της Le Gordon Blue και εκλεκτούς Chef που παρέλειψαν τις σχολές εντελώς. Ορίστε λοιπόν, 15 μυστικά που δεν περιλαμβάνονται σε μία εκπαίδευση των 50,000$.
Επανάληψη
Η ζωή ενός Chef είναι σαν το ''Groundhog Day''. Η ίδια, πραγματικά. Ξανά και ξανά η ίδια. Μπορεί να σας έχουν δείξει πως θα καθαρίσετε ένα κρεμμύδι μία φορά, αλλα όχι πως να τα καθαρίσετε 1000 φόρες.
Να μην φοβάσαι τα μαχαίρια
Θα κοπείτε, θα μαχαιρωθείτε, θα γεμίσετε ουλές και θα νιώσετε κάθε είδους αίσθηση που έχει να κάνει με το κόψιμο και το αίμα. Αν έχετε το φόβο, το μόνο που θα πετύχετε είναι να βλάψετε τον εαυτό σας περισσότερο. Δεν θα συναντήσετε κανένα στη σχολή να κόψει τα δαχτυλά του μόνο και μόνο για να σας κάνει πλάκα.
Την Αίσθηση του επείγοντος
Μία τάξη κινείται στη μισή ταχύτητα. Αντιθέτως μία κουζίνα κινείται στη πέμπτη ταχύτητα και με το στροφόμετρο στο κόκκινο.
Προετοιμασία ανα κλίμακα
Καλή τύχη στην προετοιμασία για το banquet 1000 Ατόμων.
Η ''λαική'' γλώσσα της κουζίνας
Τα περισσότερα λεξικά στις σχολές μαγειρικής δεν περιλαμβάνουν την έκφραση ''είσαι άχρηστος''.
Τον τεμαχισμό
Αν οι εταιρίες δεν τεμάχιζαν τα κρέατα και δεν σας έφερναν έτοιμα συσκευασμένα είμαστε σίγουροι πως δεν θα ξέρατε τι να κάνατε αν ξαφνικά σας φέρουν ένα ολόκληρο ζώο.
Εμπιστοσύνη
Εάν πρόκειται να μπείτε στο χορό της κουζίνας, πρέπει να έχετε ένα σταθερό βήμα, το οποίο αποκτάται με την εμπειρία. Σε κρίσιμες καταστάσεις οι θεωρίες δεν θα βοηθήσουν τη βάρκα να ξεπεράσει την καταιγίδα.
Συνεργασία
Το μαγείρεμα είναι ένα ομαδικό άθλημα. Οι συμπαίκτες σας όμως δεν παίζουν με τους κανόνες του καθηγητή σας.
Συνταγολόγια
Μπορεί να γνωρίζεται λεπτομερώς την ιστορία, τα συστατικά και τη σύνθεση ενός πιάτου, όμως το να εκτελέσετε τη συνταγή σε μεγάλο όγκο θέλει μια ιδιαίτερη δεξιότητα.
Ο χαμηλός Μισθός
Θα πληρώνεστε τόσο, όσο ο τύπος που μόλις σηκώθηκε απο την άκρη του δρόμου. Καλή τύχη λοιπόν με τα δανεικά σας.
Το πόσο επώδυνο είναι.
Η φθορά και το δάκρυ μέρα με τη μέρα στο σώμα, το μυαλό και στις σχέσεις σας, δεν μπορεί να ιδαχτεί σε καμία σχολή.
Πως να ενώσετε τα κομμάτια μαζί.
Φεύγοντας απο τη σχολή θα έχετε σίγουρα ένα σετ απο εργαλεία, αλλα μέσα σε λίγο καιρό σε μία κουζίνα θα μάθετε να τα χειρίζεστε μαζί. σαν είστε ένα χταπόδι σε μία κουζίνα.
Πως να τραβήξετε την προσοχή.
Οι δεξιότητες με το μαχαίρι δε θα σας πάνε μπροστά. Το καλό γυάλισμα της ''φούσκας'' όμως, είναι κάτι που θα εκτιηθεί απο τους προϊσταμένους σας. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε τι είναι τελικά αυτό που έχει αξία σε μία κουζίνα.
Δεν σταματάτε ποτέ.
Δεν υπάρχουν ρεπό, άδειες, διακοπές, γιορτές ή γενικά χρόνος για μια ανάσα.
Πηγή: thedifferentwayofcuisine
Αν θέλετε να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου κάντε κλικ ΕΔΩ.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας !!!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας !!!