Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου σε 3 απλά βήματα



Καλό ξέπλυμα, σωστή προετοιμασία κι αλλαγές νερού είναι τρία από τα μυστικά για το ...
σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου


Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου δίχως μπακαλιάρο σκορδαλιά δε γίνεται.

Μάθε πώς θα ξαλμυριάνεις σωστά τον παστό μπακαλιάρο και... καλή όρεξη!


Βήμα 1ο:

Καλό ξέπλυμα


Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. 
Στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια.


Βήμα 2ο:

Η σωστή προετοιμασία για το ξαλμύρισμα


Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, με την πέτσα να είναι προς τα πάνω. 
Προσέχουμε έτσι ώστε το ένα κομμάτι να μην είναι πάνω στο άλλο και συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, έτσι ώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλύπτονται πλήρως. 
Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.


Βήμα 3ο:

Οι αλλαγές του νερού


Ανά 4 ή 6 ώρες φρόντιζε να αλλάζεις το νερό με φρέσκο. 
Σε γενικές γραμμές για να ξαλμυριαστεί σωστά ο μπακαλιάρος πρέπει να αλλάξεις νερό 3 φορές την ημέρα και να τον αφήσεις στο νερό για ένα 24ωρο τουλάχιστον. 
Το μυστικό για να ξαλμυρίζετε σωστά ο μπακαλιάρος είναι η αλλαγή του νερού, μη το ξεχνάς.


Tip:
Αν θέλεις το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάλε νεράκι χλιαρό.


Και μη ξεχνάς:
Το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου είναι η σκορδαλιά!

Συμβουλές για να τη φτιάξεις σωστά εδώ. 6 Tips για τέλεια & ελαφριά σκορδαλιά


Κι ως προς το τηγάνισμα; Μυστικά θα βρεις εδώ. 
Δείτε μερικά μικρά μυστικά για τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο


Και η έξτρα γνώση:

Τι κρύβεται πίσω από τον μπακαλιάρο- σκορδαλιά; Γιατί τον τρώμε εν μέσω σαρακοστής; 
Ποια η διατροφική αξία του φαγητού; Μάθε όσα δεν ήξερες για το φαγητό της 25ης Μαρτίου εδώ. 
Δες γιατί να φτιάξεις μπακαλιάρο - σκορδαλιά