Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

6 Tips για τέλεια & ελαφριά σκορδαλιά



Σε ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του σκόρδου; Η σκορδαλιά σου φαίνεται βαριά; Θέλεις να ...
ξεφύγεις από τα κλασικά και να της δώσεις χρώμα;

Σε κάθε σου προβληματισμό έχουμε τη λύση.

Δε χρειάζεται να είσαι δεινή μαγείρισσα για να καταφέρεις να φτιάξεις νόστιμη κι ελαφριά σκορδαλιά. 

Σου μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις μας για να κλέψεις την παράσταση για μια ακόμη φορά και να σερβίρεις την πιο νόστιμη αλλά και πρωτότυπη σκορδαλιά. 

Μάθε πώς θα φτιάξεις την πιο γευστική, ελαφριά και πρωτότυπη σκορδαλιά με τα μυστικά που σου αποκαλύπτουμε.

Και η σκορδαλιά έχει τα μυστικά της

Συμβουλές για να κλέψεις την παράσταση

Για να γίνει ελαφριά
Αφαίρεσε τα φύτρα από τις σκελίδες του σκόρδου για να μη γίνει δύσπεπτη.

Η σκορδαλιά θέλει ελαιόλαδο!
Αν σου φαίνεται βαριά η επίγευση μπορείς να το αραιώσεις με κάποιο άλλο μαγειρικό λίπος πχ σπορέλαιο.

Για να μην έχει έντονη μυρωδιά σκόρδου
Για να μην είναι πολύ έντονη η μυρωδιά και η γεύση της σκορδαλιάς, μπορούμε να έχουμε βράσει για λίγο τα σκόρδα πριν τα πολτοποιήσουμε.

Για έξτρα τσαχπινιά
Για να ενισχύσεις τη γεύση της σκορδαλιάς μπορείς να προσθέσεις καρύδια, φουντούκια ή και κουκουνάρια και να τα πολοτοποιήσεις μαζί με το μείγμα σου. Όλα είναι θέμα γούστου.

Σκορδαλιά με χρώμα
Ναι και στη σκορδαλιά μπορούμε να βάλουμε χρώμα! Για ροζ/φούξια σκορδαλιά ρίξε λίγο ζουμάκι από βραστά πατζάρια! Για πράσινη σκορδαλιά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο. Μαγικό;

Ένταση στη γεύση

Αν φτιάχνουμε σκορδαλιά με πατάτα, λίγο λεμονάκι θα της δώσει άλλη διάσταση. Δοκίμασέ το!
http://www.womenonly.gr/