
Νοστιμότατες και πάρα πολύ εύκολες.
Μαραθοπιτάκια αλμυρά της Χριστίνας
Υλικά για 26 τεμάχια περίπου.
• 1 κιλό μυζήθρα χλωρή
• 1 νεροπότηρο μάραθος, ψιλοκομμένος
• 4 αυγά
• 1 κ. σ. αλάτι ψιλό
• 3 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
• λίγο βούτυρο ή φυτίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' τη φυτίνη.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C, στον αέρα.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, (αν δεν είναι, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι).
Την πλάθουμε μπαλάκια, (στο μέγεθος και το σχήμα ενός κουραμπιέ), και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Επάνω σε κάθε πιτάκι, τοποθετούμε από ένα μικρό κομματάκι φυτίνη,(στο μέγεθος φασολιού).
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 190°C - 200°C, ανάλογα το φούρνο σας, για 15 - 20', έως ότου ροδίσουν καλά.
Tips
Εάν μπορούμε να βρούμε αιγοπρόβειο φρέσκο ανάλατο τυρί, γίνονται ακόμη πιο φοβερά.