Σελίδες

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τσιπούρα ψητή στο φούρνο σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα



Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τσιπούρα ψητή στο φούρνο, 
που μοιάζει σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα. 

Μόνο με 2' προετοιμασία και σε 20' έχετε λαχταριστό ψάρι ψητό στο τραπέζι σας. 
Ιδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα αλλά και όσους ακολουθούν υγιεινό τρόπο διατροφής


Υλικά Συνταγής

Τσιπούρες 500-600 γρ περίπου η κάθε μία
Ανθό αλατιού
Κλαδάκια φρέσκια ρίγανη τόσα όσα και τα ψάρια


Για το σερβίρισμα

λαδολέμονο
χόρτα βραστά


Εκτέλεση

Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.

Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.

Αλατίζουμε καλά την κοιλιά του ψαριού και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.

Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη. 

Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί.

Ακουμπάμε τις τσιπούρες στην σχάρα μέσα στο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄ περίπου.


Μυστικά για τέλειο ψάρι ψητό στο φούρνο

-Αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα.

-Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.

-Είναι σημαντικό το ψάρι να είναι ολόφρεσκο και καλά καθαρισμένο.

-Είναι σημαντικό οι τσιπούρες να στεγνώσουν καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.

-Μη χαράζετε τα ψάρια πριν τα ψήσετε, χάνετε όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.

-Είναι σημαντικό αν θέλετε να μοιάζουν με ψητά στη σχάρα οι τσιπούρες να μην έχετε καθόλου υγρασία στο ψάρι ή στο ταψί.

-Οι τσιπούρες δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.

-Τα ψητά ψάρια στο φούρνο δεν χρειάζονται μαρινάδα. 

-Η μαρινάδα με οξύτητες θα αρχίσει να ψήνει το ωμό ψάρι πριν καν το βάλετε στο φούρνο.

-Αν θέλετε η τσιπούρα να γίνει σαν να ψήθηκε στη σχάρα στα κάρβουνα μην λαδώσετε το ψάρι πριν το μαγείρεμα.

-Το λάδι στο ωμό ψάρι που θα ψηθεί είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες.

-Το ψάρι προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.

-Καλύτερα να ραντίσετε το ψημένο ψάρι στο τραπέζι με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.

-Μην παραψήσετε τις τσιπούρες γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.

-Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το ψητό ψάρι είναι με άγρια χόρτα βραστά και λαδολέμονο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!