
Αγαπημένη και πεντανόστιμη συνταγή !!!
Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι και με ότι τραβάει η όρεξη σας.
Εγώ το έφτιαξα με μακαρόνια γιατί ο σύζυγος είναι μακαρονάς τι να κάνουμε... 😊😊😊
Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασε
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
2 φύλλα δάφνη
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε σε μικρές μερίδες το κρέας και το πλένουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο
και στην συνέχεια το κρέας.
Τα σοτάρουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε κανέλα, γαρύφαλλο,
Τα σοτάρουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε κανέλα, γαρύφαλλο,
πιπέρι τα φύλλα δάφνης, μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη, λίγο νεράκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτά να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σαλτσούλα και τέλος ρίχνουμε το ανάλογο αλατάκι.
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη !!!