Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά για την μακαρονάδα
500 γρ. μακαρόνια χοντρά ή χυλοπίτες
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή σκόνη
½ κ.γ. μπούκοβο
200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή σκόνη
½ κ.γ. μπούκοβο
200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
Επιπλέον υλικά
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα νερό και με 35γρ αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
2) Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο.
2) Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο.
3) Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, να ξανθύνει και να πάρει χρώμα και το βούτυρο, προσέχοντας να μην καούν.
Προσθέτουμε την μισή μυζήθρα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ξανθύνει.
4) Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός των ζυμαρικών, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά.
5) Με μια κουτάλα προσθέτουμε και 80-100ml από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά πάνω από μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά με το τριμμένο τυρί.
4) Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός των ζυμαρικών, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά.
5) Με μια κουτάλα προσθέτουμε και 80-100ml από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά πάνω από μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά με το τριμμένο τυρί.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα.
6) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια/ψηλή φωτιά
6) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια/ψηλή φωτιά
(κατά προτίμηση μελάτα).
7) Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα, πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με έξτρα μυζήθρα.
7) Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα, πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με έξτρα μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη !!!