Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Μακαρονάδα με μυζήθρα & τηγανητά αυγά (Μανιάτικη Τσουχτή)



Παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη...
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά


Υλικά για την μακαρονάδα
500 γρ. μακαρόνια χοντρά ή χυλοπίτες
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή σκόνη 
½ κ.γ. μπούκοβο
200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι

Επιπλέον υλικά
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα νερό και με 35γρ αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

2) Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο.

3) Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, να ξανθύνει και να πάρει χρώμα και το βούτυρο, προσέχοντας να μην καούν. 
Προσθέτουμε την μισή μυζήθρα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ξανθύνει.

4) Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός των ζυμαρικών, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά.

5) Με μια κουτάλα προσθέτουμε και 80-100ml από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά πάνω από μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά με το τριμμένο τυρί. 
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα.

6) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια/ψηλή φωτιά 
(κατά προτίμηση μελάτα).

7) Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα, πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με έξτρα μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη !!!