Ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, καταναλώνεται πολύ εύκολα από μικρούς και μεγάλους γιατί δεν έχει καθόλου αγκάθια το ψάρι αυτό, ενώ έχει εκπληκτικά ανάλαφρη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό παγκάσιους κατεψυγμένο, (800 γρ. καθαρό)
2/3 φλ. λάδι
2-3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
τοματοχυμός από 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες ή έτοιμος
1 κ.σ πελτές ντομάτας
3-4 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. θυμάρι ή δενδρολίβανο ή και τα δύο
1 κ.γ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
1/2 ποτήρι καυτό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ αφήνουμε τα ψάρια σε τρυπητό για να ξεπαγώσουν και να στραγγίξουν.
Ξεπλένουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε πάνω σε διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρολίτσα το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρολίτσα το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια.
Μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέσουμε τον τοματοχυμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Δεν πρέπει να πήξει η σάλτσα, θέλουμε να υπάρχει αρκετός ζωμός στο ταψί μας.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ (περίπου 30Χ25 εκ.) αδειάζουμε τη μισή σάλτσα, ακουμπάμε τα φιλέτα παγκάσιους επάνω της και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ (περίπου 30Χ25 εκ.) αδειάζουμε τη μισή σάλτσα, ακουμπάμε τα φιλέτα παγκάσιους επάνω της και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου...
Βάζουμε το ταψί μας στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω και κάτω για μισή ώρα.
Βάζουμε το ταψί μας στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω και κάτω για μισή ώρα.
Στη συνέχεια θα ψήσουμε για 15-20 λεπτά ακόμη μόνον στον αέρα.
Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκια σαλάτα μαρούλι.
Tips:
Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκια σαλάτα μαρούλι.
Tips:
Όλη η νοστιμιά της συνταγής βρίσκεται στα μυρωδικά που βάζουμε.
Γι' αυτό και θα πρέπει να την προσαρμόσετε στις γευστικές προτιμήσεις σας.