Εύκολη και νόστιμη ψαρόσουπα!!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φρέσκος μπακαλιάρος για σούπα (ζητήστε το) ή κατεψυγμένος
Λαχανικά κομμένα και καθαρισμένα (πατάτα, καρότο, σέλινο, κολοκύθι)
1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο ολόκληρο
1 ντομάτα πλυμένη ολόκληρη (προαιρετικά)
Αυγό ή ρύζι ή αλεύρι για το δέσιμο της σούπας
Λαχανικά κομμένα και καθαρισμένα (πατάτα, καρότο, σέλινο, κολοκύθι)
1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο ολόκληρο
1 ντομάτα πλυμένη ολόκληρη (προαιρετικά)
Αυγό ή ρύζι ή αλεύρι για το δέσιμο της σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά μας να μισοβράσουν.
Περίπου 10 – 15′ πριν βράσουν προσθέτουμε τον μπακαλιάρο μέσα στην κατσαρόλα και
τον αφήνουμε να βράσει για 12 – 15′ έτσι ώστε το ψάρι και τα λαχανικά να ψηθούν μαζί.
Μόλις βράσουν, βγάζουμε και τοποθετούμε το ψάρι και τα λαχανικά σε μια πιατέλα και
σουρώνουμε το ζουμί από τα υπολείμματα του ψαριού και τα κομματάκια λαχανικών.
Στη συνέχεια, είτε α)αυγοκόβουμε τη σούπα είτε β)προσθέτουμε ρύζι
είτε γ) προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι για να την “δέσουμε”.
Εάν επιλέξουμε τον τρίτο τρόπο, βάζουμε σε ένα μπολ μια κουταλιά αλεύρι και
ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί ανακατεύοντας το να χυλώσει.
Παίρνουμε μετά το χυλωμένο μας ζουμί και το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας πολύ καλά τη σούπα ώστε το αλεύρι να μην σβολιάσει.
Με αυτόν τον τρόπο, πήζουμε τη σούπα μας χωρίς να αλλοιώνουμε την γεύση της.
Προσοχή: Η διαδικασία αυτή ακολουθείται εφόσον δεν έχουμε αυγοκόψει τη σούπα και εφόσον δεν έχουμε προσθέσει ρύζι.
Καλή Όρεξη