Η ταχινόσουπα είναι κατ' εξοχήν νηστίσιμη σούπα με βάση τον σησαμοπολτό (ταχίνι).
Τα υλικά της συνταγής:
500 g μανιτάρια
150 g κριθαράκι
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο ή δυόσμο
70 ml χυμό από λεμόνι
1 κρασοπότηρο ταχίνι
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα κρομμύδια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και
τα ανακατεύουμε κάθε τόσο σε δυνατή φωτιά για να βράσουν στον ζωμό τους.
Προσθέτουμε ένα λίτρο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ψιλοκομμένα πράσινα μυρωδικά.
Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το κριθαράκι, αφού βράσει και μαλακώσει και
αρχίσει και πήζει κλείνουμε το μάτι. Θα συνεχίσει να πήζει δίχως να βράζει.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το λεμόνι, προσθέτουμε και λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό για
να ταχινοκόψουμε το ταχινολέμονο.
Ρίχνουμε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Διακοσμούμε με κρουτόν και φρέσκο δυόσμο.