Συνταγή για Αγκινάρες αλά πολίτα
Υλικά
800 γρ. αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
3 καρότα ψιλοκομμένα
4 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κύβο λαχανικών
750 γρ. νερό, βραστό
ξύσμα, από 2 λεμόνια
χυμό, από 3 λεμόνια
800 γρ. αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
3 καρότα ψιλοκομμένα
4 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κύβο λαχανικών
750 γρ. νερό, βραστό
ξύσμα, από 2 λεμόνια
χυμό, από 3 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Λίγο άνηθο, φέτες από λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Αν θέλουμε να δέσει η σάλτσα περισσότερο προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να «σταθούν» λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο, φέτες από λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Λίγο άνηθο, φέτες από λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε ελαφρά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια μαζί με την μουστάρδα και ανακινούμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε ελαφρά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια μαζί με την μουστάρδα και ανακινούμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Αν θέλουμε να δέσει η σάλτσα περισσότερο προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να «σταθούν» λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο, φέτες από λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη !!!