Τέτοιες πατάτες γιαχνί δεν έχετε ξαναφάει.
Η γλύκα από το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και τα πολλών λογιών μπαχαρικά κάνουν αυτό το ταπεινό πιάτο θαυμάσιο.
Η γλύκα από το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και τα πολλών λογιών μπαχαρικά κάνουν αυτό το ταπεινό πιάτο θαυμάσιο.
Υλικά
Για 4 μερίδες:
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κσ πελτές
4 δαφνόφυλλα
1/2 κγ κόκκινο, γλυκό πιπέρι
1/3 κγ κανέλα
1/3 κγ κύμινο
1/2 κγ ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι σε σπυριά
2 κσ πελτές
4 δαφνόφυλλα
1/2 κγ κόκκινο, γλυκό πιπέρι
1/3 κγ κανέλα
1/3 κγ κύμινο
1/2 κγ ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι σε σπυριά
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά,
μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρίζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά,
να τσιγαριστούν λίγο.
Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι,
όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, κουνώντας πότε πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για περίπου 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη !!!