Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ψαρονέφρι τυλιγμένο σε μπέικον με σάλτσα καστανής ζάχαρης



Ένα πιάτο που μπερδεύει άψογα το γλυκό με το αλμυρό.
Μία συνταγή για γλείφεις τα δάχτυλά σου.


Πολύ λαχταριστό και εύκολο. 
Θα εντυπωσιάσεις με τη σάλτσα καστανής ζάχαρης.

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. ψαρονέφρι

Αλάτι 1 κ.γ.

1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/8 κ.σ. κύμινο

1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι

1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή

8 φέτες μπέικον

15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ. ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. μηλόξιδο

2 κ.γ. μουστάρδα

Χρόνος Προετοιμασίας

90'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί το ψαρονέφρι.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα και το τσίλι.

Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα των μπαχαρικών που φτιάξαμε και το τυλίγουμε με τις φέτες του μπέικον. Στερεώνουμε το μπέικον με οδοντογλυφίδες.

Ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση.

Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 25-35 λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες απο το ψητό και το κόβουμε σε φέτες.