Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ψωμί με μπύρα, μπέικον και τυρί τσένταρ



Ψωμί με μπύρα, μπέικον και τυρί τσένταρ


ΥΛΙΚΑ
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι 1 κ.γ.
30 γρ. ζάχαρη
340 ml μπίρα
6 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Προτετοιμάζουμε ένα μακρόστενο ταψάκι βουτυρώνοντας το ή βάζοντας στο εσωτερικό του αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο τους. Μέσα στη λακούβα βάζουμε τη μπύρα, τη μισή ποσότητα του μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και την αλείφουμε με τη μισή ποσότητα του βουτύρου.

Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.

Βγάζουμε το ψωμί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πρίν το βγάλουμε απο το ταψί και το κόψουμε.