Μυρίζουν παράδοση, θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, και είναι τέλειες για συνοδευτικό κάθε γεύματος, ή και για…
γεύμα μόνες τους, όπως για παράδειγμα στο τραπέζι του πρωινού.
Πέντε συνταγές για νόστιμες και χορταστικές παραδοσιακές πίττες, με την υπογραφή του Κώστα Συντάκα, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Χυτήριο.
Κασόπιτα με άγρια σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί
Υλικά για 8 άτομα
• 350 γρ. καλαμποκάλευρο
• 350 γρ. μαλακό αλεύρι
• 300 γρ. ελαιόλαδο
• 4 αυγά
• 500 γρ. γάλα
• 20 γρ. baking powder
• 350 γρ. κατσικίσιο τυρί
• 120 γρ. ζεματισμένα και καθαρισμένα σπαράγγια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα σπαράγγια, σε μια λεκάνη ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή χυλού.
Υλικά για 8 άτομα
• 350 γρ. καλαμποκάλευρο
• 350 γρ. μαλακό αλεύρι
• 300 γρ. ελαιόλαδο
• 4 αυγά
• 500 γρ. γάλα
• 20 γρ. baking powder
• 350 γρ. κατσικίσιο τυρί
• 120 γρ. ζεματισμένα και καθαρισμένα σπαράγγια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα σπαράγγια, σε μια λεκάνη ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή χυλού.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, προσθέτουμε τα ζεματισμένα και καθαρισμένα σπαράγγια και πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 C για 30 - 40 λεπτά.