Μεθυσμένο κοτόπουλο...
Υλικά
1 τεμ Κοτόπουλο
3 τεμ. Καρότα
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 κλωνάρι Δεντρολίβανο
1/2 ποτήρι Κρασί
3 κουταλιές της σούπας Μπράντυ
3 κουταλιές της σούπας Ουίσκι
300 γρ. Κεφαλογραβιέρα
Αλάτι-πιπέρι
1 τεμ Κόκκινη πιπεριά
1 τεμ. Κίτρινη πιπεριά
1 1/2 ποτήρι Νερό για το βράσιμο
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με το 1 1/2 ποτήρι νερό περίπου 15 λεπτά.
Όταν βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το ξεκοκκαλίζουμε ενώ το ζουμάκι του το κρατάμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι , το βούτυρο και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει.
Κόβουμε μακρόστενα τις πιπεριές και τα καρότα αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με δεντρολίβανο να σοταριστούν με το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τέλος να σοταριστεί κι αυτό.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί , ουίσκι και μπράντυ.
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ποτά και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού από το ζουμί που κρατήσαμε.
Αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Θέλουμε να μείνει με τα ζουμιά του.
Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και την βάζουμε στην κατσαρόλα προς το τέλος γιατί δεν θέλουμε να λιώσει.
Σερβίρεται με ρύζι , μακαρόνια ή πατάτες.