Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα



Ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την Ιταλία -η κουζίνα της οποίας, παρά την ευρύτατα διαδεδομένη...
συκοφαντική δυσφήμηση, δεν περιορίζεται στο κλασσικό ”pizza & pasta”- ετοίμασε αυτή την εβδομάδα για τους αναγνώστες του in2life ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης. Buon appetito!

Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα (για 2 άτομα)

• 1 Φέτα άσπρο ψωμί μόνο τη ψίχα

• 3 κουταλιές γάλα

• 1/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

• 1 αβγό χτυπημένο

• 1/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά

• καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

• 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες

• μισή κουταλιά ρίγανη τριμμένη

• 1 κεφαλάκι μοτσαρέλα κομμένο σε 3 φέτες

• αλάτι και μαύρο πιπέρι

• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί μαζί με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ωσότου το ψωμί να απορροφήσει το γάλα. Το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το λιωμένο ψωμί, το αβγό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε 3 μπιφτέκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι τόσο όσο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μια φέτα ντομάτα πασπαλίζοντας με τη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Τελειώνουμε βάζοντας τη μοτσαρέλα πάνω από κάθε ντομάτα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τα σερβίρουμε ζεστά.