Ζουμερό μπιφτέκι, ζεστό ψωμάκι και λαχταριστές τηγανητές πατάτες:
Αν ανήκετε στο ...
ανθρώπινο είδος, δύσκολα οι σιελογόνοι αδένες σας να έμειναν αδρανείς και μόνο στην σκέψη του παραπάνω πιάτου.
ανθρώπινο είδος, δύσκολα οι σιελογόνοι αδένες σας να έμειναν αδρανείς και μόνο στην σκέψη του παραπάνω πιάτου.
Και μπορεί να συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε έξω, σε κάποιο αμερικάνικο εστιατόριο, αλλά μπορούμε ωραιότατα να το δοκιμάσουμε και στο σπίτι μας, φτιαγμένο από τα χεράκια μας και από υλικά που ξέρουμε πως είναι αγνά για όσο το δυνατόν πιο σπιτικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω θα βρείτε πέντε προτάσεις για να «δημιουργήσετε» αλά αμερικάνικα στην κουζίνα σας, με συνταγές για όλα τα γούστα, από το κλασικό μοσχαρίσιο burger, μέχρι κοτόπουλο με ιδιαίτερη σος ή χορτοφαγικό για τους vegeterians.
Παρακάτω θα βρείτε πέντε προτάσεις για να «δημιουργήσετε» αλά αμερικάνικα στην κουζίνα σας, με συνταγές για όλα τα γούστα, από το κλασικό μοσχαρίσιο burger, μέχρι κοτόπουλο με ιδιαίτερη σος ή χορτοφαγικό για τους vegeterians.
*Σπιτικό burger γίγας
Υλικά:
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα,
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από στήθος,
2 κρεμμύδια,
1 κρόκο αβγού,
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 κ.σ. οyster σος ,
αλάτι, πιπέρι,
bacon ξεροψημένο,
τυρί Cheddar ή ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα,
μαγιονέζα,
μαρούλι,
ντομάτα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσει.
Το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και το ψιλοκόβουμε για να το ρίξουμε στον κιμά.
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε ελαφρά όλα τα υλικά: τον μοσχαρίσιο κιμά από λάπα, τον μοσχαρίσιο κιμά από στήθος, τον μαϊντανό, τον κρόκο του αβγού, την oyster σος, το πιπέρι, το αλάτι και το ψημένο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τον κιμά από το μπολ και φτιάχνουμε έναν χοντρό κύλινδρο σαν ρολό, με διάμετρο ανάλογη με το μέγεθος του ψωμιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βγάζουμε τον κιμά από το μπολ και φτιάχνουμε έναν χοντρό κύλινδρο σαν ρολό, με διάμετρο ανάλογη με το μέγεθος του ψωμιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τυλίγουμε τον κύλινδρο σε μεμβράνη κουζίνας και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε φέτες/μπιφτέκια πάχους περίπου πέντε εκατοστών ή όσο παχιά μας αρέσουν.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε φέτες/μπιφτέκια πάχους περίπου πέντε εκατοστών ή όσο παχιά μας αρέσουν.
Τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και κατόπιν τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.
Ψήνουμε ελαφρά τα ψωμάκια κομμένα στη μέση στο αντικολλητικό τηγάνι, όπου τηγανίσαμε τα μπέργκερ, και από τις δύο πλευρές ίσα ίσα για να ζεσταθούν.
Για να φτιάξουμε το ξεροψημένο μπέικον βάζουμε τις φέτες του μπέικον σε αντικολλητικό ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χάσουν το λίπος τους, να πάρουν ένα σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν.
Συνθέτουμε το μπέργκερ βάζοντας το μπιφτέκι στο ψωμάκι, απο πάνω μια φέτα τυρί τσένταρ, το μπέικον, μια φέτα ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι, το μαρούλι και τη μαγιονέζα.
-Την συνταγή διά χειρός του σεφ Κώστα Τσίγκα εντοπίσαμε στο Chef on air
Συνθέτουμε το μπέργκερ βάζοντας το μπιφτέκι στο ψωμάκι, απο πάνω μια φέτα τυρί τσένταρ, το μπέικον, μια φέτα ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι, το μαρούλι και τη μαγιονέζα.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ ... ΕΔΩ ...
και θα είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "What News?".
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
-Την συνταγή διά χειρός του σεφ Κώστα Τσίγκα εντοπίσαμε στο Chef on air