Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Υλικά
1 κιλό Κολοκυθάκια
1 Κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα Σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας Καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές της σούπας Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτάλι της σούπας τριμμένος Δυόσμος
1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα Άνηθο-μαϊντανός
1 πρέζα Κύμινο
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
200 γρ Φέτα τριμμένη προαιρετικά
Οδηγίες
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε ελαφρώς (δεν τα πολτοποιούμε τελείως).
Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αλέθουμε και αυτά.
Βάζουμε σε μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι , το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα άλευρα κοσκινισμένα,αλάτι, πιπέρι , κύμινο, πάπρικα και προαιρετικά φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι της σούπας να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά περίπου.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές, πλάθουμε στρογγυλό σχήμα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μπορούμε να τους απολαύσουμε ζεστούς και κρύους.