Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα "το άπαιχτο" !


Μία νοστιμότατη συνταγή με κρέας στη λαδόκολλα για να καταπλήξετε τους πάντες στο ...
τραπέζι σας!


Τι χρειαζόμαστε:

1/ 2 κιλό αρνί κομμένο σε φέτες
1/ 2 κιλό χοιρινό
1/ 2 κιλό μοσχάρι
λουκάνικα αν θέλετε
1/ 2 κιλό γραβιέρα πικάντικη
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
πράσινες πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη και θυμάρι
βούτυρο γάλακτος σε κομμάτια
ελαιόλαδο


Πώς το κάνουμε:

Βάζω όλα τα υλικά (λάδι,σκόρδο,ρίγανη..κλπ) μαζί με το κρέας, να μαριναριστούν για μία ώρα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια σακούλα φαγητού. 
(Αν το αφήσεις στο μαρινάρισμα μια ολόκληρη νύχτα είναι ακόμα καλύτερα)
Έτσι επιτρέπεις στα αρώματα και στης γεύσεις να ανακατευτούν και να έχουμε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. 

Τα τυλίγω σε 2 ή 3 φύλλα λαδόκολλας και κλείνω καλά με σπάγγο ή τσαλακώνοντας τα φύλλα.

Ψήνω στους 180-200C για 3 ώρες.


Λίγα μυστικά ακόμα

Σφραγγίστε πολύ καλά την λαδόκολλα έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί διατηρώντας όλα τα αρώματα και τα υγρά του. 

Δεν χρειάζεται καθόλου νερό. 

Σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα και ανοίξτε την στο τραπέζι. 

Συνοδέψτε με μία ωραία σαλάτα ή με πατάτες φούρνου.