.png)
Βάρκες Σολομού
θα χρειαστούμε
2 χαρτιά ψησίματος
2 χαρτιά ψησίματος
4 κομμάτια σολομό
Σπαράγγια
Μανιτάρια
Κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
λίγο αλάτι
Λίγο μαύρο πιπέρι
Κόψτε το καθένα κομμάτι σολομού κατά μήκος (όχι προς τα κάτω) και ανοιχτό προς τα έξω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το χαρτί ψησίματος στα 2, διπλώνουμε σαν βεντάλια, δένουμε τις άκρες και ανοίγουμε σε σχήμα βάρκας.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και από πάνω τα κομμάτια σολομού.
Ρίχνουμε γενναιόδωρα τη σάλτσα και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά
Σπαράγγια
Μανιτάρια
Κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
λίγο αλάτι
Λίγο μαύρο πιπέρι
Κόψτε το καθένα κομμάτι σολομού κατά μήκος (όχι προς τα κάτω) και ανοιχτό προς τα έξω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το χαρτί ψησίματος στα 2, διπλώνουμε σαν βεντάλια, δένουμε τις άκρες και ανοίγουμε σε σχήμα βάρκας.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και από πάνω τα κομμάτια σολομού.
Ρίχνουμε γενναιόδωρα τη σάλτσα και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά
Καλή όρεξη