
Με δύο τρικ γίνονται "λουκουμαδάτες" και ξεχωρίζουν από τις ... κοινές ψητές πατάτες!
Απολαύστε!
Τι χρειαζόμαστε:
πατάτες μικρές ή μέτριες
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ένα κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
4-5 σκελίδες σκόρδο
πρέσα για πουρέ
Πώς το κάνουμε:
Τι χρειαζόμαστε:
πατάτες μικρές ή μέτριες
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ένα κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
4-5 σκελίδες σκόρδο
πρέσα για πουρέ
Πώς το κάνουμε:
Kαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση (οριζόντια όχι κάθετα, να είναι σαν δυο μικρά λοφάκια) αν είναι μέτριες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές.
Tις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7΄από την ώρα που θα πάρουν βράση και ανάβουμε το φούρνο στους 200C.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις κουνάμε για να "μαδήσει" λίγο η επιφάνειά τους (στο στάδιο αυτό μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε αργότερα ή την επόμενη μέρα, αν μας βολεύει αυτό).
Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30΄.
Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο (προσοχή ΔΕΝ τις γυρίζουμε) και τις πατάμε με την πρέσα του πουρέ να πλατύνουν (χωρίς να διαλυθούν)
Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών πάνω τους και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Σερβίρονται αμέσως και εξαφανίζονται στη στιγμή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα δύο τρικ, η πίεση δηλαδή και τα μυρωδικά στη μέση του ψησίματος συμβάλουν στην απογείωση της συνταγής.
*το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε λίπος ή έλαιο σας αρέσει πχ βούτυρο, λίπος χήνας (σύμφωνα με το σεφ) και τα μυρωδικά είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.
Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι πολλοί: θυμάρι με σκόρδο, φασκόμηλο με ξύσμα πορτοκαλιού, ρίγανη με δυόσμο κλπ.
Δείτε το βίντεο
Δεν έχει υπότιτλους αλλά αφού έχετε διαβάσει τη συνταγή δεν θα τους χρειαστείτε.
Δεν έχει υπότιτλους αλλά αφού έχετε διαβάσει τη συνταγή δεν θα τους χρειαστείτε.
Jamie's Perfect Roast Potatoes
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ... ΕΔΩ ...
και θα είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "What News?".
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο "What News?" δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε και επικροτούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και όταν τα εντοπίζουμε.
Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!