
Αυτή η συνταγή πραγματικά θα σας κάνει να γλύφεται τα δάχτυλα σας!
3 κοκκινόψαρα
1 κιλό περίπου πατάτες
μαϊντανό
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 ντομάτες κόκκινες
1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
απο 1 λεμόνι το χυμό του
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένω το κοκκινόψαρο, το καθαρίζω από τα λέπια του, το αλατίζω και ρίχνω από πάνω το χυμό ενός λεμονιού.
Φτιάχνω τη σάλτσα
Βάζω λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω τις ντομάτες αφού τις έχω τρίψει στον χοντρό τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνω τη σάλτσα να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά (Εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό στη σάλτσα).
Απλώνω στο ταψί μας το ψάρι, τις πατάτες καθαρισμένες και από πάνω τη σάλτσα την ψημένη.
Ψήνω στους 200o C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας).
Αφήνω τη σάλτσα να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά (Εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό στη σάλτσα).
Απλώνω στο ταψί μας το ψάρι, τις πατάτες καθαρισμένες και από πάνω τη σάλτσα την ψημένη.
Ψήνω στους 200o C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας).
Καλή σας όρεξη !!!