Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Πρόγραμμα 15 ημερών για δίαιτα εξπρές



Το πρόγραμμα 15 ημερών για δίαιτα εξπρές

1η ημέρα
Πρωινό: Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κοτόπουλο ψητό.
Απογευματινό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Βραδινό: Μία αραβική πίτα ολικής αλέσεως με μία φέτα γαλοπούλα και μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

2η ημέρα
Πρωινό: Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο.
Μεσημεριανό: Ψάρι ψητό (150 γραμμ.) και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ρύζι καστανό ή μπασμάτι.
Απογευματινό: 10-15 αμύγδαλα.
Βραδινό: Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

3η ημέρα
Πρωινό: Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Γιαούρτι 2% και μία χούφτα ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Μοσχάρι κοκκινιστό ή λεμονάτο (μία μέτρια μερίδα) με 1/2 φλιτζάνι ρύζι καστανό ή μπασμάτι και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Γιαούρτι 2% με 6 αμύγδαλα και 1 κ.γ. μέλι.

4η ημέρα
Πρωινό: Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Ζυμαρικά ολικής αλέσεως (μία μέτρια μερίδα) με 3 κ.σ. κιμά και 1 κ.σ. τυρί τριμμένο, σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τόνο σε νερό.

5η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
Δεκατιανό: Γιαούρτι 2% και 1 φρούτο.
Μεσημεριανό: Δύο μέτρια μπιφτέκια και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 100 γραμμ. σολομό καπνιστό, 2 κριτσίνια πολύσπορα.

6η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο.
Μεσημεριανό: Φασολάκια (160 γραμμ.) με 60 γραμμ.τυρί φέτα και 1 μικρό κριθαρένιο παξιμάδι, σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Δύο κριτσίνια και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
Βραδινό: Ομελέτα με 1 αβγό και 3 ασπράδια και λαχανικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

7η ημέρα
Πρωινό: Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο και 60 γραμμ.τυρί χαμηλών λιπαρών.
Μεσημεριανό: Φακές (μία μέτρια μερίδα) και 2 κ.σ. cottage cheese και σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
Βραδινό: Κριθαρένιο παξιμάδι και ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

8η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 150 γραμμ. θαλασσινά με 1/2 φλιτζάνι ρύζι.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι και 6 αμύγδαλα.

9η ημέρα
Πρωινό: Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Πατατοσαλάτα με 2 μέτριες πατάτες φούρνου και 2 αβγά βραστά, λαχανικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 καλαμάκια κοτόπουλο.

10η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο.
Δεκατιανό: Δύο κριτσίνια πολύσπορα και 60 γραμμ.τυρί χαμηλών λιπαρών.
Μεσημεριανό: Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 160 γραμμ. φαγόπυρο,2 κ.σ. cottage cheese.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Σαλάτα με ομελέτα με 1 αβγό και 3 ασπράδια και λαχανικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

11η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
Δεκατιανό: Γιαούρτι 2% και 1 κ.γ. μέλι.
Μεσημεριανό: Μπριζόλα μοσχαρίσια (μία μέτρια), σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
Βραδινό: Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο,μέτρια πατάτα φούρνου.

12η ημέρα
Πρωινό: Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κοτόπουλο (μία μέτρια μερίδα) και μία μέτρια πατάτα φούρνου.
Απογευματινό: Ένα φρούτο και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
Βραδινό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 100 γραμμ. σολομό καπνιστό.

13η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο.τυρί, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Μεσημεριανό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρεβίθια (2 κουτάλες) και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
Απογευματινό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Βραδινό: Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 τόνο σε νερό και 2 κριτσίνια πολύσπορα.

14η ημέρα
Πρωινό: Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο.
Μεσημεριανό: Ψαρονέφρι (μία μέτρια μερίδα) και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Μία χούφτα ξηροί καρποί και 1 φρούτο.
Βραδινό: Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο

15η ημέρα
Πρωινό: Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο.
Δεκατιανό: Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψάρι ψητό.
Απογευματινό: Ένα φρούτο.
Βραδινό: Γιαούρτι 2% και 2 κριτσίνια πολύσπορα.

Προσοχή !!!
Προτού ξεκινήσουμε μια δίαιτα καλό είναι να έχουμε πρώτα συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.