
Μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με ρύζι, μανιτάρια και σόγια σος.
Ένα υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια αλλά και την παρέα.
Το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό και μαλακό και δένει απίστευτα με τα μανιτάρια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το ρύζι!
Ένα φαγητό όνειρο που θα φτιάχνετε συνέχεια.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλα λαχανικά θέλετε μέσα.
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
2-3 σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα Σόγιας
1 ποτήρι (κρασιού) λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
1 κούπα (καφέ) ρύζι Καρολίνα
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια.
Κάνουμε μικρές χαρακιές σε διάφορα σημεία και βάζουμε σκόρδο.
Ρίχνουμε λίγη σόγια σος, το λευκό κρασί και λιγάκι νεράκι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40′-45′.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε άλλα 15′ για να πάρουν χρώμα τα μπουτάκια.
Εν το μεταξύ τσιγαρίζουμε σε λιγάκι βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα καρότα και τα μανιτάρια και τέλος το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά για να φύγει το άμυλο και να γίνει σπυρωτό.
Ρίχνουμε Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα μπουτάκια.
Ελέγχουμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό εάν χρειάζεται.
Ψήνουμε στους 180°-200° μέχρι να γίνει το ρύζι
ΥΓ. Πριν ψήσουμε τα μπούτια βάζουμε επάνω μικρά κομματάκια βούτυρο.
Καλή μας όρεξη!