
Μια δροσερή και χορταστική νοστιμιά...
Μία δροσερή και χορταστική πατατοσαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα πλήρες γεύμα.Μία πατατοσαλάτα με αυγά, μουστάρδα και κρεμμυδάκια, εύκολη και ελαφριά που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ειδικά το καλοκαίρι θα γίνει η αγαπημένη σας σαλάτα!
Υλικά
Πατάτες 8 περίπου καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Αυγά 6 μεγάλα
Κρεμμύδια ¼ φλιτζάνι πράσινο ψιλοκομμένο
Μαγιονέζα 1 φλιτζάνι
Αγγουράκια Τουρσί 2 μεσαία σε κύβους
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας Dijon ή κίτρινη
Ζάχαρη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Άνηθος 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού χονδρό
Πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο
Κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας σε φέτες
Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες και τα αυγά ξεχωριστά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, τουρσιά, άνηθο, μουστάρδα, ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους στη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην σπάσουμε πάρα πολύ τις πατάτες.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους στη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην σπάσουμε πάρα πολύ τις πατάτες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα 4 αυγά και τα υπόλοιπα 2 σε φέτες.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αυγά στην πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίξτε στη σαλάτα αλάτι και μαύρο πιπέρι και δοκιμάστε.
Ρίξτε στη σαλάτα αλάτι και μαύρο πιπέρι και δοκιμάστε.
Αν χρειαστεί, ρυθμίστε τα συστατικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (λίγο περισσότερη ζάχαρη, περισσότερη μαγιονέζα, τουρσιά κ.λπ.).
Κλείστε σε αεροστεγές δοχείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.
Κόψτε τα υπόλοιπα βραστά αυγά και τα τοποθετήστε στην κορυφή της σαλάτας.
Κόψτε τα υπόλοιπα βραστά αυγά και τα τοποθετήστε στην κορυφή της σαλάτας.
Πασπαλίστε με επιπλέον κρεμμύδια και γλυκιά πάπρικα.
Καλή όρεξη !!!