Σελίδες

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Πεντανόστιμα τσιπς από καρότα



Αφήστε στην άκρη τα πατατάκια, σας έχουμε εναλλακτική νοστιμιά !!!
Υλικά

1 κιλό καρότα όσο πιο μεγάλα βρούμε
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. θαλασσινό αλάτι ή απλό αλάτι 
1 κ. γλ. κύμινο
1 κ. γλ. κανέλα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πλάγιες, πολύ λεπτές ροδέλες με το μαχαίρι.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το λάδι, το αλάτι, το κύμινο και την κανέλα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα καρότα σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές.
Τέλος αναποδογυρίζουμε τα καρότα και τα ψήνουμε για ακόμα 5-8 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε! 

Tip: Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.