
Ένα απολαυστικό πιάτο με πολλά λαχανικά και μια υπεροχή λεμονάτη δεμένη σάλτσα.
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της “Πολίτικης Κουζίνας”
Συνταγή για λαδερό φαγητό με αρακά, αγκινάρες, πατάτες, καρότα και κουρκουμά.
Ένα φαγητό με πολλές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες
που θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας.
Φτιάξτε το και δεν θα μπορέσει κάνεις να του αντισταθεί!
Υλικά
1/2 κιλό Αρακάς
1/2 κιλό Αγκινάρες
1-2 ξερά Κρεμμύδια
2-3 χλωρά Κρεμμύδια
2-3 Καρότα
2-3 Πατάτες
3/4 της κούπας Ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι Άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο Κουρκουμάς
1 Λεμόνι
1 γεμάτο κ.γ Κορν Φλαουρ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι τον αρακά και το καρότο.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τα μπαχαρικά και
ανακατεύουμε κάνα δυο φορές, προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να μην ξεπερνάει το φαγητό μας.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά. Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Στο τέλος αραιώνουμε ένα κουταλάκι κορν φλάουρ σε χυμό ενός λεμονιού,
το προσθέτουμε, ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Καλή σας όρεξη !!!