5 ντομάτες (ώριμες)
5 πιπεριές
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κούπα πλιγούρι
1 κούπα τρίμμα φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο (προεραιτικά)
1 κ.σ ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα γεμιστά με πλιγούρι, κόβουμε πρώτα τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό και αλάτι για 10΄.
Τη ξεπλένουμε την στραγγίζουμε καλά και τη σοτάρουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε κι αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα.
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες.
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, τη φέτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά
και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κατά τα 3/4.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε για 1,5 περίπου ώρα στους 180-190 βαθμούς C.
Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο.
Καλή σας όρεξη !!!