Σελίδες

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Σπέσιαλ μακαρονάδα φούρνου- Συνταγή από επώνυμη πιτσαρία


Απίστευτη γεύση σκέτος πειρασμός που λιώνει στο στόμα! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Συνταγή για σπέσιαλ μακαρονάδα φούρνου με μπέικον, λιωμένα τυριά, ντομάτα και πιπεριά. 
Φτιάξτε μακαρονάδα στο φούρνο σαν πίτσα, όπως ακριβώς φτιάχνουν και οι πιτσαρίες!


Υλικά

1,5 πακέτο Σπαγγέτι νούμερο 10
600γρ Γκούντα τριμμένη
300 γρ Μοτσαρέλα 
5 φέτες Γαλοπούλα καπνιστή
8 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
1 Ντομάτα


Για τη σάλτσα

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο {ή 1 κ.γ ξερό}
1 κ.σ γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/3 ποτηράκι κρασί
1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο 
1 1/2 κουτάκι σάλτσα ντομάτας 
Αλάτι και Πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα για τη μακαρονάδα φούρνου .
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο με μια πρέζα ζάχαρη. 

Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ή τον ξερό βασιλικό και τα γυρίζουμε να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , νερό και αλατοπιπερώνουμε. 

Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. 
Δεν θέλουμε να πήξει. 

Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή για να δέσει μαζί με τα μακαρόνια στο φούρνο.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.



Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 4 λεπτά. Αρκετά al tende.
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς. 

Έπειτα τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε τη γκούντα και τη μοτσαρέλα και παίρνουμε δύο κούπες γεμάτες και προσθέτουμε μέσα στα μακαρόνια. 

Τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί. 

Πασπαλίζουμε με τη γαλοπούλα που έχουμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να πάει παντού στα μακαρόνια.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί , το μπέικον σε φέτες , τη ντομάτα και την πιπεριά. 
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσει το τυριά και να ροδίσει.


Καλή σας απόλαυση!