
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1-2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2-3 καρότα ψιλοκομμένα
2-3 μανιτάρια portobello σε φέτες
1 πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτές
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα.
Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με μια καλή “πρέζα” χοντρό αλάτι.
Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας.
Βγάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά από το σκεύος και τα κρατάτε δίπλα σας στην κουζίνα για λίγη ώρα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, και αν σας αρέσει προσθέτετε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Αφήνετε να βράσει 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Καλή σας όρεξη !!!