Σελίδες

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Τουρλού (Μπριάμ) κατσαρόλας



Κάποιοι το λένε μπριάμ, αλλά εγώ το έμαθα στα νιάτα μου ως τουρλού...
όπως και να έχει είναι ένα από τα δημοφιλή καλοκαιρινά φαγητά.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη,
απλά χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία των υλικών

ΥΛΙΚΑ

2-3 μελιτζάνες
3-4 πατάτες
2-3 κολοκυθάκια
3-4 πιπεριές (εγώ έβαλα διάφορες)
1-2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2 ποτήρια νερό



Προετοιμασία...

Από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια αφαίρεσα τα κοτσάνια τους 
και τα έκοψα σε κομμάτια σχετικά μεγάλα για να μην λιώσουν στο μαγείρεμα.

Καθάρισα τις πατάτες και, επειδή ψήνονται πιο αργά από τα άλλα υλικά, 
τις έκοψα σε λίγο πιο μικρά κομμάτια, από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, 
ώστε να προλάβουν να ψηθούν πριν λιώσουν όλα τα άλλα υλικά

Αφαίρεσα τα κοτσάνια και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις έκοψα σε  μεγάλα κομμάτια.

Το σκόρδο και το κρεμμύδι τα καθάρισα και τα έκοψα σε μικρά κομμάτια, όχι πολύ ψιλοκομμένα



Εκτέλεση 

Έβαλα το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρισα λίγο το κρεμμύδι.

Στην συνέχεια πρόσθεσα τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις πατάτες και τα ανακάτεψα καλά.

Έπειτα πρόσθεσα τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το νερό και το αλατοπίπερο και τα ανακάτεψα και πάλι καλά.

Χρειάστηκαν περίπου 30-40 λεπτά να βράσουν όλα μαζί στην κατσαρόλα, και ενδιάμεσα ανακάτευα συχνά να μην μου κολλήσουν. 

Αν τυχόν το δοκιμάσετε μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό αν δείτε ότι τελειώνει μέσα στην κατσαρόλα ενώ δεν έχουν ψηθεί ακόμη τα υλικά.

Το αποτέλεσμα... ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!