Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Πατσάς με ποδαράκια χοιρινά – Tripe with pork legs


Πατσάς με ποδαράκια χοιρινά – Tripe with pork legs

Υλικά

3 χοιρινά ποδαράκια κομμένα κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο 3-4 σκελίδες


Εκτέλεση

Σε μία χύτρα βάζουμε τα ποδαράκια να βράσουν σκεπασμένα με νερό και ξαφρίζουμε καλά. 

Στη συνέχεια κλείνουμε τη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά. 

Όταν είναι έτοιμα βάζουμε τα ποδαράκια σε μία λεκάνη, τα ξεκοκαλίζουμε, τα ψιλοκόβουμε, και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα με το ζωμό. 

Αν θέλουμε περισσότερο ζωμό προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται. 

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι σκόρδο και το βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. 

Σερβίρουμε ζεστό. 

Αν μείνει μπαίνει στο ψυγείο και παγώνει. 

Για να το ζεστάνουμε ξανά μπορούμε να κόψουμε ένα κομμάτι παγωμένο και να το βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι έτσι ώστε να μην το ζεστάνουμε όλο αν δεν χρειάζεται.


Καλή σας όρεξη !!!