
Ζουμερό κέικ καρότου για το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι μας.
– 2 ½ φλυτζ. αλεύρι γοχ
– 2 φλυτζ. καρότο τριμμένο
– 4 αυγά
– 1 φλυτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή ή ανάλογο μέλι
– 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
– ½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ. γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική
– ½ κουτ. γλυκ. μοσχοκάρυδο
– Λίγο αλάτι
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες)
Εκτέλεση:
Τρίψτε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το υλικό.
Υλικά:
– 2 ½ φλυτζ. αλεύρι γοχ
– 2 φλυτζ. καρότο τριμμένο
– 4 αυγά
– 1 φλυτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή ή ανάλογο μέλι
– 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
– ½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ. γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική
– ½ κουτ. γλυκ. μοσχοκάρυδο
– Λίγο αλάτι
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες)
Εκτέλεση:
Τρίψτε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ…
Φροντίστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κάντε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι.
Μπήξτε το στο κέικ και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο…
Αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και απολαύστε την μοναδική του γεύση με το τσάι ή τον καφέ.Καλή επιτυχία φίλες μου!