Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό καϊμάκι


Σπιτικό παγωτό καϊμάκι με μόλις 5 υλικά
Σε όλους αρέσει το παγωτό καϊμάκι με την αυθεντική γεύση που είχαν τα παλιά, καλά παγωτά καϊμάκι.
Ένα σπιτικό παγωτό  καϊμάκι που θα σας κάνει να μην ξανά αγοράσετε παγωτά του εμπορίου.

Υλικά 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400gr
1 Ermol κρέμα ζαχαροπλαστικής 250gr
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας βανίλια (υποβρύχιο)

Για το γαρνίρισμα 
Αρκετό σιρόπι βύσσινο


Εκτέλεση για το εύκολο παγωτό καϊμάκι 
Στο μίξερ χτυπάμε πρώτα το Ermol κρέμα ζαχαροπλαστικής 250gr παγωμένο για 8 λεπτά. 

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα παγωμένο και χτυπάμε το μείγμα μας για ακόμη 3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2-3 κουταλιές της σούπας βανίλια (υποβρύχιο) την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. 

Βάζουμε μία στρώση από το μείγμα σε ένα μπολ και από πάνω λίγο σιρόπι βύσσινο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του παγωτού και τελειώνουμε με το σιρόπι βύσσινο. 

Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.  


Tips για το εύκολο παγωτό καϊμάκι 
Το ερμόλ είναι η σαντιγί στο τσίγκινο κουτάκι. 
Το μέλι το βάζουμε για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό.