Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Αλευρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια. Η αυθεντική συνταγή


Aλευρόπιτα αυθεντική συνταγή από τα Ζαγοροχώρια

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
2 αβγά
αλάτι
νερό (χλιαρό)
βούτυρο
250 γρ τυρί φέτα


Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, 
ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό ή όσο πάρει.

Aνακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ένα -ένα τα δύο αβγά. 
Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά.

Το μίγμα πρέπει να γίνει σαν χυλός.

Βουτυρώνουμε το ταψί. 
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού.

Πάνω στη επιφάνεια του μίγματος βάζουμε κυβάκια βουτύρου, σκορπιστά.
Θρυμματίζουμε με το χέρι μας το τυρί και το σκορπάμε στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει η πίτα

Καλή σας επιτυχία !!!