.png)
4 φιλέτα ψαριού πέρκα ή μπακαλιάρο ή παγκάσιους
5 με 6 μέτριες πατάτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1/4 κγ θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα για το λαδολέμονο (προαιρετικά)
1κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1/4 κγ θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα για το λαδολέμονο (προαιρετικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγα φύλλα μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγα φύλλα μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτήρι κούπα νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν καλά.
Καθαρίζουν και πλένουμε τις πατάτες μας σε κρύο νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από της πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 με 50 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Καλή επιτυχία!!!!!
1 ποτήρι κούπα νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν καλά.
Καθαρίζουν και πλένουμε τις πατάτες μας σε κρύο νερό.
Τις αραδιάζουμε κομμένες κυδωνάτες σε μέτριο ταψί.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από της πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 με 50 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Το ψάρι και ειδικά το φιλέτο δεν θέλει πολύ ψήσιμο και γιαυτό το βάζουμε στο τέλος.
20 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες
Με ένα κουτάλι παίρνουμε σάλτσα από το ταψί και τη ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα , μέχρι δηλαδή να ψηθεί και το ψάρι μας.
Καλή επιτυχία!!!!!