
Είναι μια ωραία λύση για να φτιάξεις μουσακά πολύ γρήγορα, χωρίς τηγάνισμα και όλα μέσα σε μια κατσαρόλα…
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει Ελλάδα και καλοκαιράκι...!!!
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες
600 γρ ελιά κιμάς
200γρ ντοματίνια
1μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κανέλα ξυλάκι
2 κουτ σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
Για την μπεσαμέλ
125γρ αλεύρι
125γρ ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
1 λίτρο γάλα
200γρ τυριά mix
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες , το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, το κύβο λαχανικών, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και καίμε στην βάση της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
Απλώνουμε την σάλτσα σε ένα ταψί και πάμε να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.
Εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μπεσαμέλ...
Για την Μπεσαμέλ
Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με το αλεύρι,
όταν βράσει το γάλα σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει,
τέλος ρίχνουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
Την απλώνουμε πάνω από την σάλτσα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα τυριά mix .
Ψήνουμε για 15' λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να σταθεί και σερβίρουμε!!!
Καλή επιτυχία...