Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Μπακαλιάρος φιλέτο (ρολό) στον φούρνο, με λαχανικά της αρεσκείας σας!



Υγιεινό, ελαφρύ πιάτο, με ψάρι και λαχανικά της αρεσκείας σας!
Φαγητό, πολύ εύκολο στην παρασκευή του.
Συνοδεύεται εξαιρετικά με ρύζι ατμού ή με βραστά φασολάκια ή κολοκυθάκια.

Θα χρειαστούμε :

1 συσκευασία (7-8 ρολά), φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες


Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες, τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και απλώνουμε τα λαχανικά σε μεγάλο ταψί.

Τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού, τα οποία έχουμε προηγουμένως αποψύξει, ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε κάθε φιλέτο ψαριού με μια ροδέλα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς, για περίπου ½ ώρα, μέχρι να ροδίζουν τα φιλέτα και να ψηθούν τα λαχανικά.

Αποσύρουμε από τον φούρνο, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο!

Tip : 
Προαιρετικά, για έξτρα νοστιμιά, προσθέτουμε στο ελαιόλαδο με το οποίο θα περιχύσουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, μια τριμμένη σκελίδα σκόρδου και ένα κουταλάκι μουστάρδα.

Καλή όρεξη!