Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Μπακαλιάρος τηγανητός χωρίς κουρκούτι μόνο με αλεύρι


Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό για να μην κολλάει στο τηγάνισμα...
Κάποιες αξίες είναι κλασσικές!
Όπως ακριβώς και ο μπακαλιάρος την ημέρα του Ευαγγελισμού.


Υλικά
Κομμάτια παστού μπακαλιάρου

Για το πανάρισμα
αλεύρι
αλάτι – πιπέρι

Για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο
για το σερβίρισμα φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Τα πέντε βήματα για καλά τηγανισμένο μπακαλιάρο
Ξαλμυρίζω τα παστά κομμάτια μπακαλιάρου για τουλάχιστον 36 ώρες αλλάζοντας
3-4 τουλάχιστον φορές το νερό.

Πριν τηγανίσω τον μπακαλιάρο τον σκουπίζω πολύ πολύ καλά με χαρτί κουζίνας

Σε μια διάφανη σακούλα τροφίμων προσθέτω αλεύρι, αλάτι & πιπέρι και ανακατεύω.

Τοποθετώ τα κομμάτια στη σακούλα, την κλείνω και ανακινώ καλά

Τινάζω ελαφρά τα κομμάτια από το αλεύρι και τα τοποθετώ σε φαρδύ, βαθύ τηγάνι
(να μην ακουμπά το ένα το άλλο) στο οποίο έχω ζεστάνει πολύ καλά το λάδι.

Σερβίρω με μπόλικο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.


Καλή σας όρεξη