Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ψητά λαχανικά με ανθότυρο και παξιμάδια



Βραδινό εύκολο και ελαφρύ...
Υλικά

2 μελιτζάνες:
2 Φλωρίνης πιπεριές κόκκινες:
1 πιπεριά πράσινη:
200 γρ. μανιτάρια:
4 κολοκυθάκια:
3 σκελίδες, ψιλοκομμένες σκόρδο:
3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος μαΐντανός ή βασιλικός:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο:
300 γρ. ανθότυρο:
6 κουταλάκια του γλυκού πολτός ελιάς:
6 κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια:
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι:
λίγο αλάτι:
φρεσκοτριμμένο πιπέρι:

Προετοιμασία: 35 λεπτά
Αναμονή: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 15 - 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Δυσκολία: πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. 
Τις αφήνετε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. 
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσάνια. 
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες. 
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε τα ποδαράκια τους.


Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τις μελιτζάνες, αφού τις πλύνετε και τις στραγγίξετε, και τις ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. 
Προσθέτετε αλατοπίπερο, λίγο μαϊντανό ή βασιλικό, το σκόρδο και το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ανακατεύετε καλά. 
Ψήνετε τα λαχανικά στη σχάρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν.


Απλώνετε τα λαχανικά πάνω στα παξιμάδια, τα οποία έχετε ραντίσει με το υπόλοιπο λάδι και αλείψει με την πάστα ελιάς. 
Τοποθετείτε από πάνω μια φέτα ανθότυρο. 
Κατόπιν τα περιχύνετε με το ξίδι, γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό ή βασιλικό και τα σερβίρετε αμέσως.