Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σουβλάκια με κοτόπουλο, μουστάρδα και γιαούρτι



Μια συνταγή που θα απολαύσουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

3 κομμένα σε κύβους φιλέτο στήθος κοτόπουλου: (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο:
100 γρ. μαγιονέζα:
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι:
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο για το σερβίρισμα πάπρικα ή κάρυ:

Προετοιμασία: 15'
Ψήσιμο: 20-25'
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο

Εκτέλεση

Αλείφετε τη μία πλευρά από τα φιλετάκια με λίγη μουστάρδα και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Καρφώνετε 6 κύβους κοτόπουλο φιλέτο σε καλαμάκι για κάθε σουβλάκι.. 

Φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο 4 μεγάλα σουβλάκια.

Τα τοποθετείτε σε ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. 

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και την υπόλοιπη μουστάρδα. 

Συνοδεύετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα τους και γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια, πάπρικα ή κάρι.