Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Κρεμμυδόσουπα



Η κρεμμυδόσουπα ήταν μια περίπτωση, που μέχρι να την δοκιμάσω, με παραξένευε στο άκουσμα της, δηλαδή σκεφτόμουν... «τί, έτσι απλά μια σούπα με κρεμμύδια;». 
Όταν την δοκίμασα διαπίστωσα ότι είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που αν και έχει λίγα και συνηθισμένα υλικά... το αποτέλεσμα είναι νόστιμο.

Υλικά
3 κρεμμύδια περίπου 500-600 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
2 λίτρα νερό (σκέτο ή με 1 κύβο λαχανικών) 
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

προαιρετικά την σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Για αρχή, καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια (είναι 3 κρεμμύδια που ζυγίζουν περίπου 500-600 γραμμάρια) και στην συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια. 

Μετά βάζουμε στην κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια από τα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια συνεχώς για περίπου 10 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν ή κολλήσουν στην κατσαρόλα. 

Στην συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τα κρεμμύδια. 

Μόλις γίνει και αυτό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, 1 κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να βράσει για περίπου μισή ώρα (ο χρόνος μετράει από την ώρα που αρχίσει να βράζει το νερό).

Εννοείται ότι ανακατεύουμε συχνά την κρεμμυδόσουπα όσο βράζει, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. 

Μόλις είμαστε έτοιμοι, μπορούμε να την σερβίρουμε προσθέτοντας μερικά κομμάτια από φρυγανισμένο ψωμί και παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη !!!