
Χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη ο τέλειος μεζές!
Φτιάξτε το και απολαύστε το με καλή παρέα...
Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξίδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω.
Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξίδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω.
Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄
ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.
Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.
Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.
Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.
Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
Καλή σας όρεξη !!!